Impreuna, promovam starea de bine a tinerei generatii si prevenirea obezitatii infantile!

"Impreuna, promovam starea de bine a tinerei generatii si prevenirea obezitatii infantile!"

Prin proiectele create si dezvoltate, Fundatia PRAIS sustine de 16 ani starea de bine si educatia tinerei generatii pentru un stil de viata echilibrat. Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, unul dintre cele mai longevive proiecte, a beneficiat de recunoastere nationala si internationala, transformandu-se intr-o platforma sociala, institutionala si de sustinere a partenerilor care isi aduc contributia pentru noua etapa SETS2020.

Noua directie a miscarii nationale SETS vizeaza un program de 3 ani bazat atat pe reperele deja existente, cat si pe o noua abordare: promovarea unui stil de viata sanatos prin nutritie echilibrata, activitati fizice si sportive, importanta somnului de calitate, a valorilor morale si a hidratarii, cu accent pe starea generala de bine.

„Suntem pe deplin dedicati in construirea unui alt tip de progres. Promovam diversitatea si incluziunea sociala a tinerilor din medii vulnerabile. Astfel, am lansat anul acesta editia pilot SETS2020 in 10 comune si sate din judetele Prahova si Timis, unde peste 1.500 de copii din ciclul primar beneficiaza de informatii si activitati care promoveaza preventia obezitatii infantile si importanta miscarii zilnice. Ne putem mandri ca pentru al saptelea an consecutiv, 6.194 de elevi din ciclul primar din 22 de scoli din Bucuresti si Ploiesti au beneficiat in aceasta primavara de peste 160 de activari directe sustinute de voluntarii SETS si de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS, initiatoarea proiectului.

Ca membri activi ai Epode International Network – EIN, cea mai mare alianta globala pentru prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata echilibrat care reuneste programe similare in 23 de tari, miscarea nationala SETS2020 continua sa faca educatie extracurriculara in scoli si sa informeze publicul larg, prin intermediul paginii de Facebook @Miscareasets, precum si prin portalul www.sets.ro.

In cadrul noilor concursuri SETS2020: SETS 10 minute – Alergare usoara si SETS GymClass – Gimnastica de inviorare, elevii, alaturi de cadrele didactice, au organizat voluntar in spatiile amenajate din scoala activitati fizice si sportive in anul scolar 2017-2018. Editia de primavara a concursului SETS GymClass a angrenat 6.744 de elevi care au sustinut 1.581 de sesiuni de gimnastica de inviorare, insumand 263 de ore de activitati fizice. Un alt concurs de impact, marca PRAIS, este #SETSFlashmob, unde cadrele didactice, alaturi de elevi, au fost invitate sa realizeze conceptul, coregrafia si filmarea unui flashmob, promovand direct in randul prietenilor, familiei si cunoscutilor bucuria de a face miscare. Concursul a reunit 138 de flashmob-uri la care au participat 9.751 de elevi si 491 de cadre didactice din scolile primare implicate din Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman si Timisoara, si comunele selectate din judetele Prahova si Timis, stimuland creativitatea si spiritul de echipa al elevilor.

Din 2011 si pana in prezent, miscarea nationala SETS a fost prezenta in 250 de scoli din Bucuresti, Timisoara Cluj-Napoca, Ploiesti, Otopeni, Roman. A ajuns la 179.947 de elevi din clasele pregatitoare-IV si familiile acestora, la 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. 591 de voluntari de la UNEFS si SETS au sustinut 621 de lectii deschise in scoli la care au participat peste 33.774 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *