SETS2020 si-a ales castigatorii competitiilor

"SETS2020 si-a ales castigatorii competitiilor"

La finalul lunii iunie, o noua editie a miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS2020 a ajuns la final, aducand cu ea rezultate deosebite din partea elevilor, sprijiniti de catre profesori, parinti, prieteni si multi altii.

Pentru a urmari obiectivele de promovare a unui stil de viata echilibrat si a starii de bine, Fundatia PRAIS a dezvoltat 3 noi concursuri pentru elevi implicati in miscarea SETS2020: SETS Gymclass, 10 minute SETS si #SETSFlashmob. La acestea, se adauga si mult indragitul concurs de desene SETS.

In cadrul concursului SETS GymClass, 11.413 de elevi si 461 de profesori au organizat sesiuni zilnice de 5-10 minute de gimnastica de inviorare, cu exercitii usoare, la inceputul orelor de curs. Elevii ciclului primar si-au ales singuri exercitiile fizice pe care le-au facut, exersandu-si creativitatea. Astfel, cele 5-10 minute de gimnastica din cadrul SETS GymClass au devenit un moment relaxant pe care copiii il pot repeta oricand doresc. Au participat activ 105 scoli, fiind desemnati 49 de castigatori. Cele 2.878 de sesiuni de gimanistica de inviorare au facut din concursul SETS Gymclass cel mai popular concurs al editiei!

Prin concursul 10 minute SETS – Alergare usoara ne-am propus sa transformam alergarea usoara, timp de cate 10 minute in curtea scolii, sala de sport sau pe terenul de sport, intr-un moment de relaxare si destindere, fara echipamente sportive speciale. Numarul participantilor a fost impresionant: 5.874 de elevi si 227 de invatatori care au inregistrat 2.031 de activitati, ceea ce inseamna 3.385 de ore cumulate de alergare usoara! Dintre cele 56 de scoli care au participat, 38 au fost premiate.

Distractia a fost in toi in cadrul celui mai “dansabil” concurs SETS2020, #SETSFlashmob! Sub coordonarea unui cadru didactic, elevii au dansat pe o coregrafie creata de ei. Filmuletul realizat a fost apoi postat pe pagina de Facebook, cu scopul de a primi cat mai multe like-uri. 138 de flashmob-uri au fost realizate de catre elevii claselor pregatitoare – IV din Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Roman, Cluj-Napoca, precum si din comunitati rurale din judetele Timis si Prahova. 9.751 de elevi au fost angrenati in concurs, sprijiniti de catre 491 de invatatori. Toti participantii de la cele 82 de scoli active au primit diplome si cadouri. Un numar de 102 de flashmob-uri au fost desemnate ca fiind castigatoarele concursului.

Elevii care au participat in cele 3 concursuri au fost premiati in cadrul unor ceremonii speciale de catre invatatorii acestora, in scolile respective.Acestia au facut fotografii, care au fost postate pe pagina de Facebook, sub forma de colaje, pentru a putea fi apreciate de catre vizitatorii pagiii. De asemenea, echipa Fundatiei PRAIS a participat la un numar de ceremonii pentru a premia, aplauda si felicita copiii pentru creativitatea si munca depusa.

Concursul de desene SETS ramane unul dintre cele mai apreciate competitii de catre elevi. In aceasta editie, elevii claselor pregatitoare si I au fost invitati sa ne trimita desenele lor, urmarind tematica data. Temele “Lumea vesela a fructelor si legumelor mele preferate”, “Perna viselor pentru un somn de calitate” si “Prietenii mei conteaza”, schimbate periodic, ne-au aratat talentul si creativitatea copiilor. Un numar de 1.892 de desene au fost trimise in perioada octombrie 2017 – mai 2018, Din acestea, 219 au fost castigatoare.

Editia 2017-2018 a SETS2020 a fost prezenta in 5 orase: Bucuresti, Ploiesti, Roman, Timisoara si Cluj-Napoca, cat si in 14 comunitati rurale din Prahova si Timis. In cadrul noii editii 2017-2018, am dezvoltat un proiect pilot si pentru mediul rural. Din toate aceste zone, 107 de scoli au participat activ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *