Iubesc APA: a II-a editie scolara a initiativei educationale menite a proteja resursa naturala a vietii, APA!

"Iubesc APA: a II-a editie scolara a initiativei educationale menite a proteja resursa naturala a vietii, APA!"

Lansata in 2020, initiativa educationala scolara ,,Iubesc APA!”, dezvoltata de echipa Fundatiei PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania, si-a incheiat a II-a editie cu rezultate deosebite: 17 scoli cu ciclul primar din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Timisoara si din judetele Prahova, Dambovita si Ilfov au raspuns proiectului lansat in preambulul Zilei Mondiale a Oceanelor din 8 iunie.

In aceasta editie, 6.400 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a au avut acces la informatii si activitati extracurriculare prin intermediul a peste 250 de cadre didactice din scolile implicate. Acestia au putut beneficia de un material educational in format digital – un ghid cu recomandari usor de aplicat in viata de zi cu zi privind importanta hidratarii, economisirii apei si protejarii acesteia impotriva poluarii. Campania a inclus in premiera si un film scurt educational adresat copiilor si familiei, dezvoltat special pentru aceasta activitate.

Elevii au raspuns initiativei realizand, pe tema materialelor educationale primite, 484 de desene in care au ilustrat cu multa creativitate si talent importanta apei pentru om si mediul inconjurator, fiind sursa vietii pe Pamant. Toti cei 460 elevi care au participat la concursul de desene au primit diplome de excelenta si mingi sub forma de glob pamantesc.

,,Am incheiat inca un an scolar in care elevii au putut beneficia de cunostinte aplicate legate de protectia mediului. Vom continua sa implementam astfel de proiecte educationale extracurriculare alaturi de partenerul nostru, avand convingerea ca astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa avem cu totii grija de natura”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS.

In cadrul celor 2 editii ale proiectului, 9.432 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a si 352 de cadre didactice din 22 scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Timisoara si din judetele Prahova, Dambovita si Ilfov au beneficiat de materiale educationale, iar concursul de desene tematice a implicat 730 de elevi care au realizat, in cadrul acestei activitati creative, 755 de lucrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *