Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS Rezultatele metodologiilor noi de invatare rapida, la finalul celei de a XI-a editii

"Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS Rezultatele metodologiilor noi de invatare rapida, la finalul celei de a XI-a editii"

A XI-a editie a miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania, s-a incheiat cu rezultate semnificative in conditiile unui an scolar complex, in care elevii au invatat cu precadere acasa – online. Echipa Fundatiei PRAIS a creat o serie de metodologii noi, utilizand platformele digitale SETS, care au condus la angrenarea masiva a elevilor in activitati variate care au contribuit la starea lor de bine.

Astfel, peste 60.000 de elevi din 296 de scoli primare din 5 mari orase din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Ploiesti, Timisoara si 19 comunitati din judetele Cluj, Dambovita, Ilfov, Prahova, Neamt si Timis au putut avea acces la instrumente de invatare rapida si la materiale educationale video care au promovat direct stilul de viata echilibrat.

,,In aceasta perioada cu restrictii, in care studiul si socializarea copiilor in cadrul scolii, joaca, miscarea in aer liber si sportul au fost mult reduse, in care timpul petrecut in fata unui ecran a crescut major, am venit in intampinarea profesorilor si familiilor elevilor cu o varietate de materiale digitale si de activitati zilnice care au adus in case energie, voie buna si relaxare – obiceiuri bune de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Conferinta online SETS Starea de bine a copiilor de varsta scolara, o prioritate!”, la care au participat peste 1.300 de invitati, a fost urmata de lansarea in premiera a E-book-ului cu acelasi titlu, postarile sale in social media ajungand la peste 45.800 de membri ai comunitatii proiectului: cadre didactice, familiile elevilor, publicul general.

Activitatile editiei SETS in mediul scolar online au cuprins:

  • SETS GymClass – gimnastica de inviorare. 1.622 de sesiuni de gimnastica facute acasa sau la scoala alaturi de colegi au demonstrat ca elevii iubesc miscarea si o fac zilnic, atunci cand sunt stimulati.
  • SETS – Sandvisul vesel si sanatos. A fost activitatea preferata a elevilor, care si-au pus la treaba creativitatea si indemanarea in bucatarie, realizand 5.327 de creatii culinare bogate in legume si fructe, un exercitiu excelent pentru fixarea cunostintelor despre alimentatia echilibrata.
  • Povesti din lumea fructelor si legumelor preferate. Desenand, elevii au invatat despre importanta consumului de fructe si legume, ilustrand cu talent si imaginatie peste 1.000 de lucrari originale.
  • 156 de activitati Danseaza cu mine! – FRUCT-ILA 2. Elevii au dansat pe filmul SETS cu mascota care i-a invatat miscari de dans, pe un ritm plin de culoare.

Comunitatea din cadrul miscarii nationale SETS este deosebit de activa pe FB @MiscareaSETS, website-ul www.sets.ro, Youtube: www.youtube.com/miscareasets.

Din anul 2011 si pana in prezent, miscarea „Si eu traiesc sanatos!” – SETS a angrenat peste 258.000 de elevi incepand cu clasele pregatitoare si pana la clasele a-IV-a si familiile acestora. La baza metodologiilor SETS, recunoscute ca model de buna practica international in cadrul EPODE, sta si parteneriatul public – privat din care fac parte 12 institutii de stat, reputate organizatii medicale si sportive, universitati, sub egida Consiliului Stiintific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *