Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS lanseaza cea de-a XII-a editie

"Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS lanseaza cea de-a XII-a editie"

A XII-a editie a miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS, debuteaza alaturi de Partenerul sau Fondator, compania Nestlé Romania, in 6 orase: Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman, Timisoara, precum si in comunitati urbane si rurale din judetele Arges, Buzau, Botosani, Cluj, Dambovita, Dolj, Ilfov, Prahova, Neamt, Timis si Vrancea.

In cadrul scolilor inscrise, elevii din ciclul primar vor putea avea acces gratuit la instrumentele de invatare rapida SETS si la toate materialele educationale extrascolare puse la dispozitia lor in format digital, prin care este promovat stilul de viata echilibrat. Activitatile practice si creative SETS sunt programate astfel incat sa contribuie masurabil la educatia pentru sanatate si la starea de bine a copiilor de varsta scolara.

Ca in fiecare an, reusita implementarii SETS are la baza implicarea cadrelor didactice si a membrilor familiilor elevilor. Datorita platformelor digitale integrate si publicul larg din comunitatile unde este implementata miscarea SETS poate avea acces la informatii.

,,Studiul de impact pe care l-am realizat la finalul ultimei editii SETS ne arata ca 99,3% dintre respondenti – invatatori, considera ca participarea la activitatile miscarii nationale i-a ajutat pe elevi sa adopte obiceiuri de stil de viata echilibrat. Totodata, 98,6% dintre cadrele didactice care au raspuns chestionarului au confirmat ca si parintii elevilor au apreciat foarte mult utilitatea proiectului, motiv pentru care au sustinut direct implicarea copiilor. Aceste rezultate ne dau incredere ca noua editie SETS, pentru care am pregatit noi materiale si metodologii de activare a elevilor, va fi o reusita”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Pe parcursul celor 12 ani de la lansarea miscarii SETS, peste 343.600 de elevi din ciclul primar, familiile acestora au putut avea acces gratuit la informatii si activitati educationale SETS, datorita implicarii voluntare a 4.000 de cadre didactice din 357 de scoli din tara. Numai in perioada ianuarie – iunie 2022 au fost alocate de catre cadrele didactice un numar de 1.400 de ore deschise dedicate activitatilor extrascolare SETS pe parcursul a 16 saptamani de scoala. Un numar record de 11.000 de desene tematice au fost realizate in aceeasi perioada de catre elevii participanti.

,,Alimentatia echilibrata, activitatile fizice zilnice, sportul, somnul, timpul de calitate petrecut in familie, cu prietenii sunt doar cateva dintre reperele pe care le promovam in randul elevilor, pentru a se dezvolta armonios. Sustinem miscarea nationala SETS pentru contributia pe care o are la formarea unui stil de viata sanatos in randul multor generatii de copii. Acest angajament face parte din initiativa noastra globala Nestlé for Healthier Kids prin care ne dorim ca, impreuna, sa reusim sa facem diferenta pentru un numar cat mai mare de copii, care vor putea sa faca, ulterior, in cunostinta de cauza, cele mai bune alegeri in viata lor adulta”, a declarat Nicoleta Tupita, Nutritionist-Dietetician, Nutrition Health and Wellness Manager, Nestlé Romania.

Din anul 2019, miscarea SETS este parte a initiativei globale Nestlé for Healthier Kids, care are ca obiectiv, pana in anul 2030, sa sprijine 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa.

La baza metodologiilor SETS, recunoscute ca model de buna practica international in cadrul EPODE, sta si parteneriatul public – privat din care fac parte institutii de stat, reputate organizatii medicale si sportive, universitati.

 

ARTICOLE DE PRESA – LINKS:
FORBES
ROMANIA POZITIVA
BUSINESS LEADERS
e-FEMEIA
CATCHY
PR WAVE
FAMILIA PRACTICA
KUDIKA
ACASA 
FASHION8
FRESH NEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *