Si eu traiesc sanatos! – SETS

In luna martie 2011, Fundatia PRAIS a lansat oficial miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, care are ca obiective principale prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor din Romania, prin intermediul unor programe extracurriculare dedicate elevilor din ciclul primar. Din acest an, incepe o noua etapa – SETS2020. Noua directie a proiectului SETS vizeaza un program de 3 ani bazat pe reperele SETS deja existente si o noua abordare: promovarea un stil de viata sanatos, o nutritie echilibrata, activitati fizice și sportive, importanta unui somn de calitate, valori morale si hidratarea, cu accent pe starea generala de bine, a diversitatii, incluziunii sociale si respectului de sine si fata de ceilalti.

Miscarea nationala SETS se bazeaza pe parteneriatul public-privat de lunga durata, din care fac part companii multinationale, organizatii medicale si sportive de renume, ministere, personalitati din mediul academic, precum si lideri de opinie.

In toate scolile primare implicate in miscarea SETS, Fundatia PRAIS pune gratuit la dispozitia elevilor si cadrelor acestora materiale educationale extracurriculare. Prin intermediul acestor materiale, se doreste promovarea beneficiilor exercitiilor fizice zilnice si alimentatiei echilibrate, a sporturilor olimpice – valori si modele de urmat, alaturi de alte materiale de informare, pe baza carora, pe parcursul anului scolar, invatatorii sustin lectii in cadrul orelor extracurriculare.