Miscarea nationala ,,Si eu traiesc sanatos!” – SETS

Fundatia PRAIS a lansat miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, in urma cu 11 ani, o initiativa bazata pe metodologii inovative proprii de invatare rapida si activare a elevilor, recunoscute international ca modele de buna practica.

Obiectivele SETS sunt: promovarea stilului de viata echilibrat si a starii de bine in randul copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani, elevi din ciclul primar, informarea acestora si a familiilor, prin intermediul cadrelor didactice, cu privire la beneficiille alimentatiei echilibrate, hidratarii, calitatii somnului, igienei personale, miscarii fizice zilnice, sportului, timpului liber de calitate petrecut cu familia, prietenii, colegii, grija fata de natura si valorile morale, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. Incluziunea sociala a copiilor din medii vulnerabile este in egala masura un obiectiv atins.

La baza miscarii SETS sta parteneriatul public – privat, o alianta de valori alcatuita din parteneri institutionali, organizatii medicale, consiliul stiintific, universitati de sport, parteneri privati. Din anul 2019, Fundatia PRAIS are ca sponsor unic pentru acest proiect compania Nestlé Romania –  Partener Fondator al miscarii SETS de la lansare, miscarea SETS devenind parte a proiectului global: Nestlé for Healthier Kids.

Totodata, miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este aliniata si sustine obiectivele campaniilor globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS): „Impreuna combatem bolile netransmisibile” – #beatNDCs si Planul Global de Actiune privind Activitatea Fizica 2018-2030 – „Oameni mai activi pentru o lume mai sanatoasa” – „Let’s be active!”

Miscarea SETS este de 3 ani un membru activ al retelei internationale Youth Health Community, iar de la lansare membru in Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii ce a reunit 34 de programe nationale cu metodologii similare din 23 tari membre. In 2012, proiectele din reteaua EIN din care face parte SETS, a fost desemnata de catre DG SANCO drept „Best Health promotion European project”, iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii „Si eu traiesc sanatos!” – SETS au fost desemnate „model de buna practica”.