Pet School = Elevii bine informati si animale de companie fericite!

"Pet School = Elevii bine informati si animale de companie fericite!"

Lansat in Romania in 2019, proiectul Pet School, implementat de Fundatia PRAIS, prezinta misiunea Purina de a invata viitoare generatii de iubitori de animale sa le ingrijeasca cu responsabilitate.

A II-a editie a proiectului extracurricular Pet School a inregistrat rezultate deosebite: 16 scoli cu ciclu primar din Bucuresti si Cluj-Napoca implicate activ, 8.125 de elevi, 299 cadre didactice si peste 16.000 membri ai familiilor acestora au facut cunostinta cu cainele Max si pisica Luna, cele doua personaje principale ale proiectului.

Prin intermediul materialelor video educative si a ghidurilor cu informatii si jocuri interactive distribuite gratuit, elevii au explorat lumea animalelor de companie alaturi de cele doua personaje si de cadrele didactice.

Max si Luna i-au insotit in lumea cainilor si in cea a pisicilor si le-au oferit infomatii despre istoria acestora, igiena, limbaj, sanatate, super puteri, rase si cum este bine sa se comporte in preajma lor. Concursul de desen cu tema „Lumea fascinanta a cateilor si pisicilor”, desfasurat in perioada noiembrie 2020- martie 2021, a avut mult succes, fapt demonstrat de cele 1.972 de lucrari inscrise in concurs. Noutatea editiei a fost activitatea „O zi alaturi de catelul sau de pisica mea!”, in cadrul careia peste 280 de elevii au trimis materiale cu si despre animalutele lor de companie.

In cadrul celor 2 editii ale proiectului, 13.745 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a, peste 500 de cadre didactice din 26 de scoli din Bucuresti si Cluj-Napoca au beneficiat de materiale educationale, iar in cadrul concursul de desene tematice au fost realizate 3.570 de lucrari.

Prima editie a proiectului Pet School in Romania implementata de Fundatia PRAIS cu sprijinul companiei Nestlé Romania prin categoria sa Purina Pet Care, a obtinut GOLD la categoria de protectie a animalelor in cadrul Community Index 2020, primul si singurul index al programelor si proiectelor derulate de companiile din Romania ce investesc in comunitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *