„Lumea vazuta prin ochii copiilor” – o invitatie la RECONECTARE cu starea de bine

"„Lumea vazuta prin ochii copiilor” – o invitatie la RECONECTARE cu starea de bine"

In preambulul Zilei Internationale a Copilului, pe 28 mai, s-a desfasurat in Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 un eveniment special dedicat copiilor, familiilor acestora si cadrelor didactice implicate in proiectele educationale nationale dezvoltate de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestle Romania, care au angrenat succesiv – de-a lungul a 11 ani, peste 360.000 de elevi in:

  • Miscarea Nationala Si eu traiesc sanatos!” – SETS;
  • Initiativa scolara pentru protectia mediului Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT;
  • Programul dedicat ingrijirii responsabile a animalelor de companie: Pet School.

Evenimentul pe care l-am organizat lanseaza simbolic o invitatie la RECONECTARE pentru a sustine starea de bine a copiilor, stilul de viata sanatos, grija fata de natura, accesul lor la educatie si cunoastere, valorizand potentialul si talentul tinerei generatii”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Peste 250 de participanti au putut admira Expozitia de Colaje Desene tematice realizate cu talent de elevii implicati in cele 3 proiecte nationale dezvoltate de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestle Romania.

Implicarea companiei noastre in calitate de Partener Fondator al acestor 3 programe nationale, in jurul carora s-au dezvoltat adevarate comunitati active, este expresia angajamentului nostru pe termen lung de a veni in sprijinul copiilor, familiilor, cadrelor didactice, pentru a contribui impreuna la cresterea unei generatii de copii sanatosi, inspirandu-i sa aleaga obiceiuri de viata benefice dezvoltarii lor,” a declarat Silvia Sticlea, Country Manager, Nestle Romania.

Cei prezenti au participat activ la demonstratii de dans sportiv, flashmobs, judo si au facut miscare in cadrul atelierelor de: handbal, baschet si volei pe nisip, sustinute de peste 100 de sportivi de marca ai Clubului Sportiv Municipal Bucuresti – CSM si de studenti de la UNEFS.

Sesiunea de alergare s-a desfasurat alaturi de Gabriela Szabo – sportiv olimpic si Director General CSM Bucuresti, care a declarat: „Din copilarie, practicarea sportului, a activitatilor fizice joacă un rol deosebit in mentinerea sănătăţii fizice şi mentale. Miscarea este un mijloc eficient si la indemana tuturor de a lupta impotriva obezitatii şi a bolilor generate de aceasta. Suntem alaturi de miscarea nationala SETS, in cadrul misiunii noastre de a contribui prin mijloacele specifice sportului la educaţia pentru sanatate fizică şi psihică, la creşterea calităţii vieţii si incluziunii sociale, la dezvoltarea performanţei sportive”.

In cadrul atelierului recreativ Pet School, iubitorii de animale de companie au putut participa la jocuri, au desenat si au urmarit demonstratii cu cainii din cadrul Politiei Canine.

Peste 2.000 de materiale informationale pe tematica proiectelor educationale au fost diseminate publicului, iar copiii, alaturi de familiile lor, au putut descoperi impreuna cu tinerii sportivi valoarea pentru sanatate a practicarii activitatilor fizice zilnice si a unui sport preferat.

Evenimentul public organizat de echipa Fundatiei PRAIS a avut ca parteneri: Nestle Romania, Purina, Primaria Sectorului 4, Clubul Sportiv Municipal Bucuresti – CSM, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport – UNEFS.

 

 

ARTICOLE DE PRESA – LINKS:

FORBES
PSYCHOLOGIES
VEG LIFESTYLE
KUDIKA
STIL DE VEDETA
ROMANIA POZITIVA
FAMILIA PRACTICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *