Mii de elevi din ciclul primar formeaza prima comunitate nationala din cadrul proiectului „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT

"Mii de elevi din ciclul primar formeaza prima comunitate nationala din cadrul proiectului „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT"

Peste 11.000 de elevi din 150 de scoli aflate in 110 localitati urbane si rurale din 29 de judete coordonati de peste 500 de cadre didactice au participat activ in cadrul celei de-a II-a editii a proiectului national educational „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT initiat de catre echipa Fundatiei PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania. Prin implicarea lor, acestia au devenit adevarate exemple de urmat in comunitate.

In total, 20.000 de elevi din 230 de scoli cu ciclu primar, din 34 de judete din tara si peste 900 de cadre didactice au putut avea acces la materialele educationale si la activitatile PACT.

Pornind de la ideea potrivit careia „Grija fata de natura se invata din copilarie!”, utilizand metodologii moderne de invatare rapida, e-Book, filme educationale de scurta durata si dezvoltand activitati de plantare intrascolare cu tema „Planteaza, ingrijeste o floare, un arbust, un copac! Da-i un nume!”, echipa Fundatiei PRAIS a contribuit si in acest an la reconectarea elevilor cu natura.

In cadrul editiei a II-a a proiectului national PACT, ne-am concentrat eforturile pentru formarea primei comunitati puternice si responsabile de copii cu varsta scolara care au invatat, coordonati de catre cadrele didactice si au participat motivati la activitati menite a contribui la protejarea naturii, prin gesturi simple, de fiecare zi, reproduse acasa si la scoala”, a spus Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Activitatile de invatare si cele practice din cadrul proiectului national PACT au fost mult indragite de elevi, permitandu-le asimilarea unor cunostinte de baza legate de flora si fauna planetei, de importanta conservarii resurselor sale naturale.

280 de cadre didactice si 7.000 de elevi au implementat 5.100 de sesiuni de plantare si ingrijire a florilor, arbustilor si a copacilor. Profesorii s-au implicat voluntar si in promovarea directa a miilor de activitati ale elevilor pe platformele social media PACT.

Activitatea tematica de desen PACT a inregistrat peste 5.500 de lucrari in care se regasesc mesajele elevilor cu privire la grija lor fata de planeta Pamant.

„Unul din obiectivele Nestlé este sa ne asiguram ca utilizam resursele planetei in mod intelept. Consideram ca proiectul national PACT raspunde unei nevoi acute de actiune prin educatie – din copilarie – pe tema protejarii mediului inconjurator. Sustinem aceasta initiativa si comunitatea creata in jurul valorilor in care credem, pentru ca, intr-adevar, planeta albastra conteaza pe noi toti!”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé Romania.

Studiul de impact realizat la finalul celei de a II-a editie PACT arata ca 100% dintre respondenti – invatatori considera ca participarea la activitatile proiectului i-a ajutat pe elevi sa adopte obiceiuri care contribuie la protejarea planetei. Totodata, 98,9% dintre cadrele didactice care au raspuns chestionarului au confirmat ca si parintii elevilor au apreciat foarte mult utilitatea proiectului, motiv pentru care au sustinut direct implicarea copiilor.

Rezultate deosebite obtinute in cadrul proiectului national „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT se datoreaza si sprijinului oferit de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Inspectoratele Scolare Judetene din Buzau, Cluj, Neamt si Timis.

 

LINK-URI ARTICOLE MEDIA: 
FORBES
ADEVARUL
CAPITAL
PSYCHOLOGIES
FAMILIA PRACTICA
KUDIKA
ROMANIA POZITIVA
CSR MEDIA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *