Peste 8.000 de elevii din Bucuresti si Roman au invatat despre ingrijirea responsabila a animalelor de companie

"Peste 8.000 de elevii din Bucuresti si Roman au invatat despre ingrijirea responsabila a animalelor de companie"

Fundatia PRAIS, in parteneriat cu Nestlé Romania, prin categoria sa Purina Pet Care a implementat in 16 scoli cu ciclu primar din Bucuresti si Roman, judetul Neamt, a IV-a editie a proiectul educational extracurricular Pet School. In cadrul acesteia, peste 8.000 de elevi si peste 320 de cadre didactice au putut avea acces gratuit la materiale si activitati educationale despre ingrijirea cu responsabilitate a animalele de companie.

In cadrul proiectului educational extracurricular Pet School, elevii au descoperit lumea pisicilor si cea a cainilor, alaturi de cainele Max si pisica Luna, cele doua personaje principale ale proiectului, si au aflat informatii despre istoria acestora, igiena, limbaj, sanatate, super puteri si rase. De asemenea, au invatat ce activitati pot face impreuna cu animalele lor de companie si cum ar trebui sa se comporte in preajma lor.

In editia 2022 – 2023, cadrele didactice au organizat 250 de lectii deschise tematice pe baza Ghidurilor Pet School la care au participat peste 3.000 de elevi. Participarea la concursul de desen cu tema ,,Oameni, caini si pisici, mult mai buni impreuna!” a avut un mare succes, copiii realizand 1.900 de lucrari, iar 400 de elevi, desemnati castigatori, au fost premiati cu materiale promotionale Pet School.

Si in aceasta editie, cei mici au demonstrat ca sunt mari iubitori ai animalelor de companie fapt dovedit prin prezentarea prietenilor necuvantatori. Au realizat si au trimis catre Fundatia PRAIS, prin intermediul cadrelor didactice, peste 500 de activitati: compuneri ilustrate cu desene sau imagini, prezentari, fotografii si videoclipuri cu animalele ingrijite cu responsabilitate de catre acestia in cadrul activitatii „O zi alaturi de cainele sau de pisica mea”.

Impactul acestei proiect este dovedit si de rezultatele pozitive ale studiului de impact, realizat de catre Fundatia PRAIS, la care au participat cadrele didactice implicate activ. Concluziile studiului arata ca 100% dintre respondenti considera ca proiectul a contribuit la schimbarea obiceiurilor de ingrijire cu responsabilitate a animalelor de companie. De asemenea 100% din respondenti au afirmat ca parintii elevilor considera util acest proiect, iar 97% spun ca participarea copiilor la concursul de desen le-a imbogatit si fixat informatiile din proiect.

Din 2019 si pana in prezent peste 30.000 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a, peste 60.000 de membri ai familiilor acestora si peste 1.100 de cadre didactice din 58 de scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Roman au putut beneficia de materialele si activitatile educationale Pet School.

Implementarea celor 4 editii ale proiectului extracurricular in scoli a fost posibila datorita parteneriatelor incheiate de catre Fundatia PRAIS cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratelor Scolare Judetene Cluj si Neamt, si cu scolile participante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *