Iubesc APA!

Proiectul CSR bazat pe comunitate ,,Iubesc APA!”, lansat in 2020, este o initiativa educationala creata si dezvoltata de echipa Fundatiei PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania si implementat in 22 scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Timisoara si din judetele Prahova, Dambovita si Ilfov.

Obiective

Obiectivul principal al acestui proiect este educarea si informarea elevilor din ciclul primar cu privire la importanta conservarii resursei naturale a planetei si sursa vietii: APA, educand tanara generatie pentru un consum de apa responsabil, durabil ecologic si economic, marcand totodata importanta hidratarii si protejarii resurselor naturale ale planetei.

Rezultate deosebite

In cadrul celor 2 editii ale proiectului, 9.432 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a si peste 18.000 de membri ai familiilor acestora au putut avea acces la informatii pe tema proiectului si la activitati extracurriculare prin intermediul a peste 352 de cadre didactice din scolile implicate. Acestia au putut beneficia de materiale educationale in format digital, ghiduri cu recomandari tematice usor de aplicat in viata de zi cu zi. Editia 2021 a inclus in premiera si un film scurt educational adresat copiilor si familiei, creat intern de catre echipa Fundatiei PRAIS pentru a promova obiectivele proiectului.

Elevii au raspuns initiativei realizand, pe tema materialelor educationale primite, 755 de desene in care au ilustrat cu multa creativitate si talent importanta apei pentru om si mediul inconjurator. Toti elevii participanti au fost premiati de catre Fundatia PRAIS.