Lumea ta? Curata!

Despre program

Initiativa nationala „Lumea ta? Curata!” a fost un program educational pentru promovarea colectarii selective a deseurilor reciclabile si protectia mediului, creat si lansat pentru o perioada de 5 ani, de catre Fundatia PRAIS, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Garda Nationala de Mediu si Primaria Sectorului 1, avand ca sponsori companiile Lafarge Romania, Smithfield Romania si Romprest.

De la lansare in anul 2008, elevii au primit anual gratuit, o carte educationala si au avut acces alaturi de parinti, rude, prieteni, la informatii pe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro. Particularitatea programului consta in numarul mare de activitati in care elevii au fost implicati: lectii deschise in scoli, colectare selectiva zilnica in scoala, concurs de compuneri pe teme ecologice, concurs de obiecte realizate din deseuri reciclabile.

Obiectivele programului

Initiativa “Lumea ta? Curata!” a avut ca principal obiectiv educarea elevilor din ciclul primar pentru a le dezvolta un comportament civic si responsabil fata de mediu, prin economisirea resurselor planetei, grija fata de natura, colectarea selectiva a deseurilor reciclabile. Campania s-a adreseaza si profesorilor, parintilor, publicului larg, atragandu-le atentia asupra rolului lor in educarea copiilor in spiritul protejarii mediului.