Milioane de oameni, milioane de copaci

„As dori sa imi exprim profunda apreciere faţa de Fundaţia PRAIS pentru lansarea proiectului naţional de plantare de copaci „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”.

Acest program este in concordanţa cu viziunea UNEP, deoarece campania Plant for the Planet: Billion Tree! (Plantaţi pentru Planeta: miliarde de copaci!) a intrat intr-o oua etapa. Ne-am propus un nou obiectiv, acela de a promova plantarea a 7 miliarde de copaci (un copac pentru fiecare locuitor al Planetei).

In acest context, va indemn sa faceţi un apel la locuitorii Romaniei pentru a planta 22 de milioane de copaci – un copac pentru fiecare roman.

As dori sa va felicit inca o data pentru ca va aflaţi in fruntea unei miscari centrate pe oameni, in Romania, care deţine doua rezerve ale biosferei protejate de UNESCO si unde este nevoie de suprafeţe impadurite, mai ales in zonele joase si de-a lungul cursurilor de apa.

Va doresc mult succes in demersul dumneavoastra si asteptam cu interes sa ne dezvoltam in continuare parteneriatul.”

Achim Steiner

Director Executiv, United Nations Environment Program

 

 

Puterea exemplului are culoarea verde

De la lansare, in septembrie 2006, si pana in luna octombrie 2011, cu ajutorul a peste 700 de organizatii, 136.898 de angajati si 115.084 de voluntari, miscarea a inregistrat un numar record de plantari la nivel national: peste 66 milioane  de arbori si 28 milioane de arbusti si plante in cadrul miscarii nationale „Milioane de oameni, Milioane de copaci”.

Miscarea este recunoscuta oficial de United Nations for Environment Program (UNEP) si se deruleaza sub egida programului global al UNEP „Plant for the Planet”. Aceasta recunoastere are la baza contributia miscarii romanesti la programul de mediu al Natiunilor Unite – campania „Un Miliard de Copaci”.