PACT

Despre proiect

,,Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT este un nou proiect national, educational, initiat de Fundatia PRAIS si Nestlé Romania.

Obiectivele proiectului

Obiectivul sau principal este de a reconecta cu natura elevii din ciclul scolar primar, de a-i stimula sa faca acasa si la scoala gesturi simple prin care pot proteja natura si resursele naturale ale planetei in fiecare zi.

Desfasurarea proiectului:

La baza proiectului PACT stau dorinta companiei de a transpune in comunitatea locala eforturile de constientizare cu privire la sustenabilitate, colectare selectiva, management responsabil al resurselor de apa.

In dezvoltarea teritoriala a PACT, echipa fundatiei utilizeaza metodologii moderne de invatare rapida, materiale de informare digitale, precum E-book-ul PACT, filme si o serie de activitati intrascolare variate care implica creativ si practic elevii pe tot parcursul anului scolar.

Tematica celor doua editii PACT desfasurate pana in prezent a promovat cunoasterea de catre elevi a importantei pentru viata a faunei si florei planetei, a plantarii copacilor, arbustilor, a florilor in gradina, sau in ghiveciul de acasa, a modului prin care acestia pot economisi apa si electricitatea, importanta pastrarii curate a locurilor din comunitatea in care traiesc, a spatiilor verzi, a padurilor, apelor raurilor, lacurilor si marii, toate acestea fiind asociate cu colectarea selectiva a deseurilor reciclabile.