Proiectul CSR Pet School

Proiectul CSR „Pet School – Invata despre ingrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie!”, premiat in 2020 cu GOLD de catre Community Index 2020

Pet School este un proiect CSR educational extracurricular lansat si dezvoltat in Romania din anul 2019 de catre echipa Fundatiei PRAIS cu sprijinul companiei Nestlé Romania, prin categoria sa Purina Pet Care. Initiativa are ca obiectiv principal educarea si informarea elevilor din ciclul primar cu privire la ingrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Inspectoratele Scolare Judetene Cluj si Roman.

Premii

Prima editie a proiectului Pet School in Romania a obtinut GOLD la categoria de protectie a animalelor in cadrul Community Index 2020, primul si singurul index al programelor si proiectelor derulate de companiile din Romania ce investesc in comunitati.

Rezultate deosebite

In cadrul celor patru editii ale proiectului CSR, 30.000 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a, peste 60.000 de membri ai familiilor acestora si peste 1.100 de cadre didactice din 58 de scoli din Bucuresti Cluj-Napoca si Roman au putut beneficia de materiale video educative, ghiduri cu informatii si jocuri interactive si afise cu rasele de caini si pisici, distribuite gratuit in scoli, cu ajutorul carora elevii au explorat lumea animalelor de companie alaturi de cadrele didactice.

Au fost organizate 881 de lectii deschise in scoli, pe baza Ghidurilor Pet School,  in cadrul carora elevii au facut cunostinta, prin intermediul cadrelor didactice, cu cele doua personaje principale ale proiectului: cainele Max si pisica Luna. Acestia i-au insotit in lumea cainilor si in cea a pisicilor si le-au oferit informatii despre istoria acestora, igiena, limbaj, sanatate, super puteri, rase si cum este bine sa se comporte in preajma lor. Elevii au fost stimulati sa participe la concursurile de desen pe temele „Lumea fascinanta a cateilor si pisicilor” si ,,Oameni, caini si pisici, mult mai buni impreuna!”, care au avut mare succes, fapt demonstrat de cele 7.379 de lucrari creative inscrise. Din editia 2020-2021, echipa Fundatiei PRAIS a dezvoltat o noua activitate: „O zi alaturi de catelul sau de pisica mea!”, care a fost primita cu entuziasm – peste 500 de elevi au trimis imagini si materiale scrise cu si despre animalele lor de companie, in fiecare an.

Studii de impact ale proiectului

Echipa Fundatiei PRAIS a realizat anual un sondaj de evaluare a impactului editiilor PET School. In editia 2022-2023, potrivit sondajului, 100% dintre cadrele didactice respondente au considerat ca proiectul contribuie la schimbarea in bine a obiceiurilor de ingrijire cu responsabilitate a animalelor de companie.