Miscarea nationala ,,Si eu traiesc sanatos!” – SETS

Vino alaturi de Fundatia PRAIS in cadrul miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, pe care am creat-o si o dezvoltam cu succes in Romania de 12 ani!

Din anul 2019, proiectul nostru beneficiaza de sprijinul integral al companiei Nestlé Romania, Partener Fondator SETS din anul 2011, alaturandu-ne astfel proiectului sau global: Nestlé for Healthier Kids.

Obiectivele miscarii nationale SETS sunt: promovarea stilului de viata echilibrat si a starii de bine in randul copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani, elevi din ciclul primar, informarea acestora si a familiilor, prin intermediul cadrelor didactice, cu privire la beneficiile alimentatiei echilibrate, hidratarii, calitatii somnului, igienei personale, miscarii fizice zilnice, sportului, timpului de calitate petrecut cu familia, prietenii, colegii, precum si grija fata de natura, promovand valorile morale, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. Incluziunea sociala a copiilor din medii vulnerabile a fost mereu o prioritate.

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este aliniata si sustine obiectivele campaniilor globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS): „Impreuna combatem bolile netransmisibile” – #beatNDCs si Planului Global de Actiune privind Activitatea Fizica 2018-2030 – „Oameni mai activi pentru o lume mai sanatoasa” – „Let’s be active!”.

Miscarea SETS este de 5 ani membru activ al retelei internationale Youth Health Community, iar de la lansare, a fost membru activ in Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii ce a reunit 34 de programe nationale cu metodologii similare din 23 tari membre.