Sedentarismul, timpul lung petrecut in fata unui ecran sunt o realitate a vietii contemporane. Ce am facut, ce putem face in continuare, impreuna? Beneficiile activitatilor fizice, sportului si nutritiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generatii.

"Sedentarismul, timpul lung petrecut in fata unui ecran sunt o realitate a vietii contemporane. Ce am facut, ce putem face in continuare, impreuna? Beneficiile activitatilor fizice, sportului si nutritiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generatii."

Marcand 9 ani de la lansarea miscarii nationale Si eu traiesc sanatos!” – SETS, Fundatia PRAIS a organizat in aceste zile conferinta tip dezbatere cu tema „Beneficiile activitatii fizice, sportului si nutritiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generatii”, in parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids. La eveniment au participat peste 180 de cadre didactice si studenti. Membrii Consiliului Stiintific SETS au subliniat importanta continuarii campaniei de informare a elevilor si familiilor acestora, datorita rezultatelor deosebite obtinute.

Ce spun studiile? Fundatia PRAIS a initiat si coordonat 2 studii. Local – “Obiceiurile de stil de viata ale elevilor de clasa I”, derulat in 30 de scoli bucurestene, pe un esantion de 677 de parinti ai elevilor. Potrivit datelor obtinute s-a constatat ca doar 38% dintre copii fac miscare in fiecare zi, acestia studiaza individual aproximativ 2 ore si jumatate pe zi, in afara orelor de cursuri de la scoala. International – Sondajul EPHE – „EPODE pentru promovarea egalitatii in ceea ce priveste starea de sanatate”, care s-a derulat timp de trei ani, pe acelasi esantion de 1.266 de copii si familiile lor din 7 tari. Potrivit datelor obtinute pentru Romania, un copil petrece circa 22,7 ore pe saptamana in fata unui ecran. Doar 50% dintre parinti controleaza timpul petrecut de copiii lor in fata ecranului.**

,,Potrivit studiilor facute in acesti ani, ramane o prioritate pentru noi, continuarea prin miscarea nationala SETS a informarii, educarii si activarii copiilor, familiilor acestora, publicului general, pentru a cunoaste si experimenta efectul benefic, determinant pentru sanatate al activitatilor fizice zilnice, alimentatiei echlibrate, intr-o era in care progresul bazat pe tehnologie revolutioneaza viata noastra de zi cu zi„, declara Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS.

Din 2011 pana in prezent, miscarea SETS a dezvoltat la nivel scolar, largi campanii de informare, educare si activare a peste 186.000 de elevi din ciclul primar din 250 de scoli, 6 orase: Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Cluj-Napoca, Roman, Otopeni si 14 localitati rurale, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. Peste 15.369 de elevi alaturi de 227 de cadre didactice din 105 scoli au facut 3.910 activitati de gimnastica de inviorare in clasa. Alergarile usoare, timp de 10 minute, au inregistrat 2.031 de sesiuni de alergare, care au angrenat 5.874 de elevi si 227 de cadre didactice din 56 de scoli. De asemenea, elevii au creat si au dansat in cadrul a 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 elevi si 491 de cadre didactice din 82 de scoli.

De 9 ani suntem alaturi de SETS ca partener fondator. Din acest an, sub umbrela initiativei globale Nestlé for Healthier Kids vom amplifica eforturile de sustinere a miscarii nationale <<Si eu traiesc sanatos!>> – SETS. Prin imbunatatirea continua a produselor pentru copii si sprijinirea educatiei pentru un stil de viata echilibrat, ambitia noastra pana in 2030 este sa ajutam peste 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania.

Conferinta dezbatere s-a desfasurat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic ale Municipiului Bucuresti, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Nestlé for Healthier Kids, partener fondator SETS. Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este posibila datorita parteneriatului public – privat din care fac parte 12 institutii de stat, reputate organizatii medicale si sportive, universitati, sub egida Consiliului Stiintific.

Surse: www.sets.ro     

* http://www.sets.ro/ro/media/comunicate-de-presa/articole/detalii-articol-103.html

** http://www.sets.ro/ro/noutati/articole/detalii-articol-190.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *